Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Μαύρος Πάγος - Black Ice by Andy Lane βιβλίο 3

Γεια σας παιδιά
   Όταν ήμουν ακόμα στη μέσα αυτού του βιβλίου, είχα αποφασίσει πως δεν θα γράψω ανάρτηση. <<Πέντε - δέκα γραμμούλες στο Goodreads είναι υπέρ αρκετές.>> είπα.  Να που όμως η ζωή - ή η ανάγκη μου για πολυλογία - τα έφερε αλλιώς.

Από το οπισθόφυλλο:

Όταν ο αδελφός του Σέρλοκ Χολμς βρίσκεται να κραδαίνει ένα μαχαίρι, σκυμμένος πάνω από το πτώμα ενός αγνώστου, όλα δείχνουν πως πρόκειται για ξεκάθαρη υπόθεση δολοφονίας. Ο Σέρλοκ όμως έχει τις αμφιβολίες του.
Ακολουθώντας το νήμα του μυστηρίου που θα τον οδηγήσει από το Λονδίνο στη Μόσχα, σε μια αγωνιώδη αναζήτηση των στοιχείων που θα αποκαλύψουν την αλήθεια, ο Σέρλοκ πρέπει να ανακαλύψει τον πραγματικό ένοχο... και να γλιτώσει τον Μάικροφτ από την κρεμάλα!

  Πριν πολύ πολύ καιρό είχα κάνει μια ανάρτηση για το πρώτο βιβλίο της σειράς ''Νέφος Θανάτου - Death Cloud''. Την διάβασα και σιχάθηκα τον εαυτό μου για αυτά που έγραφα.. Έτσι αν αποφασίσετε  να την ψάξετε, δεν θα τη βρείτε, γιατί την διέγραψα. Ελπίζω αυτή να μην είναι τόσο απαίσια.

  Για ακόμα μια φορά, η συγγραφική ομάδα μας παραπλανεί  με το οπισθόφυλλο που έγραψε. Σε αυτό το τρίτο μέρος της σειράς, βλέπουμε χαρακτήρες που συναντήσαμε στα δύο προηγούμενα αλλά και καινούριος εχθρούς. [Εδώ νομίζω πως πρέπει να κάνω μια διακοπή και να παραδεχτώ πως δεν έχω διαβάσει κανένα από τα προηγούμενα. Είχα διαβάσει μονάχα τα τρία πρώτα κεφάλαια του πρώτου βιβλίου. Ντροπή μου, το ξέρω.]   Ο Sherlock και ο Αμερικανός καθηγητής του Κρόου - Crowe (ένας πραγματικός ιχνηλάτης) έχουν συνάντηση με τον αδελφό του πρώτου. Λίγα λεπτά πριν από αυτούς όμως, τον επισκέφτηκε κάποιος άλλος, ο άντρας που βρέθηκε δολοφονημένος λίγα λεπτά αργότερα. 
   Με την ταυτόχρονη εξαφάνιση του κατασκόπου και φίλου του Mycroft, οι δύο αδελφοί Holmes ταξιδεύουν για τη Ρωσία ''ινκόγκνιτο'' με συνοδοιπόρο τους τον βιολιστή Rufus Stone, και ένα θεατρικό θίασο. 
   Φαίνεται όμως πως ακροπατούν σε τεντωμένο σκοινί, και η κάθε τους κίνηση είναι υπολογισμένη.  Ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Υπάρχουν πολλές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, σε κάθε κεφάλαιο μάθαινα και κάτι καινούριο. Φαίνεται πως ο κύριος Lane έχει κάνει μεγάλη έρευνα. Μιλάμε άλλωστε για το 1868, απαιτείται να γίνει κάποια σχετική έρευνα. Ωστόσο υπήρχαν μερικά ''κενά'' τα οποία δεν μπορούσα να τα περάσω. Εντάξει, προφανώς και ο Holmes δεν είναι σαν κάθε απλό θνητό. Παίρνει μάτια για να τα μελετήσει, ανοίγει στη μέση βατράχους για πειράματα, αλλά με ποια λογική ένα δεκατετράχρονο παιδί βάζει στη τσέπη του ένα ψόφιο ποντίκι? Υπήρξαν και άλλα τέτοια μικρό προβλήματα, αλλά όχι ιδιαίτερης σημασίας. 
  
   Το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου ήταν μέτριο. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Έπρεπε να περιμένω τα τελευταία κεφάλαια για να πω <<Ουάου, αυτό ήταν ένα καλό βιβλίο.>> Το τέλος από μόνο του με έκανε να βάλω ένα παραπάνω αστέρι. Και ήταν πράγματι, από τα πολύ υπέροχα και απρόσμενα τέλη. Ήταν επίσης η αφορμή που αποφάσισα να γράψω και ολόκληρη ανάρτηση.

   Αυτή η μετριότητα που έβγαινε από το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου, είναι και ο λόγος που πρέπει να συμβουλεύσω όποιον θελήσει να το διαβάσει, να έχει υπομονή. Το τέλος θα τον δικαιώσει για τα τόσα  κεφάλαια στο περίμενε. 
   Αυτό ήταν για σήμερα.. Να ευχηθώ καλή αρχή σε όλους όσους άρχισαν τα σχολεία, καλή αρχή για αυτή την καινούρια σεζόν, και γενικότερα να σας έρθουν όλα όπως τα θέλετε. Θα τα ξαναπούμε.

Οι εικόνες είναι από: Deviant Art, Deviant Artt-oakenshield

2 σχόλια:

  1. ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΊΟ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟ ΠΟ ΠΟ.. ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΤΕΛΕΙΑΑΑ

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...