Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Hogwarts Weekly-Severus Snape

Αυτός τώρα υποτίθεται είναι..
Είμαι ενθουσιασμένη.Περίμενα πως και πως αυτή τη μέρα.Κοιτάξτε,δε ξέρω κατά πόσο ξέρετε,και τι ξέρετε.Απλά θέλω να καταλάβετε γιατί σήμερα.

Σαν σήμερα λοιπόν,το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 1960 ήρθε στο κόσμο ο γνωστός σε όλους-ακόμα και στη μαμά μου- Seveus Snape.Από πατέρα Μαγκλ και μητέρα μάγισσα,τη γνωστή Eileen Prince,από την οποία εμπνεύστηκε και το ψευδώνυμό του Half-Blood Prnice-Ημίαιμος Πρίγκιψ.

Πριν αρχίσω το ''σχολιασμό'' του εξωφύλλου,λέω να κάνω μια μικρή εισαγωγή,για το εστί ''Severus Snape''.


Ο Severus Snape,ήταν ημίαιμος μάγος,ο οποίος φοίτησε στο Hogwarts τη χρονική περίοδο 1971-1977.Ζούσε στην οδού Υφαντουργού και ήταν μοναχοπαίδι.Πριν αρχίσει ακόμα η ζωή του στο Hogwarts,ήταν φίλος με τη  Lily Evans,τη μικρή μάγισσα με τα αμυγδαλωτά πράσινα μάτια,το λευκό πρόσωπο και  τα σκοροκόκκινα μαλλιά.Η ιδιόμορφη σχέση τους,αν δεν με απατούν οι υπολογισμοί μου,μετράει λίγο καιρό πριν πάνε και οι δύο στο Hogwarts στης 1 Σεπτεμβρίου 1971.Η αδελφή της Lily Evans,Petunia Evans,έτρεφε ένα μικρό μίσος για το πρόσωπο του Snape,πράγμα το οποίο αντικατροπτιζόταν και από την μεριά του.Σύμφωνα με το βιβλίο,από τη πρώτη γνωριμία του με τον James Potter αναπτύχθηκε μια χρόνια διαμάχη.Σύμφωνα με τον Sirius Black :

          '' ...Ο James και ο Snape μισήθηκαν από τη πρώτη στιγμή που αντίκρισαν ο ενας τον              άλλον,συμβαίνουν αυτά,καταλαβένεις.Νομίζω ότι ο James είχε ότι λαχταρούσε ο Snape :ήταν                αγαπητός,καλός στο κουίντιτς...καλός σε όλα...''

Ο Severus Snape είχε εκδηλώσει από πολύ νωρίς την επιθυμία του να γίνει Θανατοφάγος.

             ''Δεν βλέπεις την ώρα να προσχωρήσεις στις δυνάμεις του Ξέρεις-Ποιού!'' 

 ...είχε πει το 1975 η Lily Evans.
   Λοιπόν,για να τελειώνω επειδή σας έχω πρίξει λιγάκι,λέω να μπω στο ζουμί της υπόθεσης.
   Μετά την αποφοίτηση του,το 1977,στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε,έγινε Θανατοφάγος.Στα χρόνια που μεσολάβησαν άκουσε μια προφητεία,μια πρόβλεψη της καθηγήτριας Sybill Trelawney,η οποία αναφερόταν στον ερχομό ενός παιδιού στα τέλη του Ιουλίο του 1980.Η προφητεία αναφερόταν φυσικά στον παιδί του James και της Lily Potter,Harry Potter.
  Η αγάπη του και ο έρωτας του Severus Snape για την Lily Potter,είχε ως αποτέλεσμα o Snape να γίνει κατάσκοπος του Dumbledore μέχρι το τέλος της ζωης του.Και αυτό,γιατί δεν είχε καταλάβει από την αρχή σε ποιον αναφερόταν η προφητεία.
   Και έτσι έμεινε το απομνημόνευτο:Always.Το always,που έρχεται στο μυαλών όλως όταν ακούν το όνομα Severus Snape.Το always που έχει ταυτιστεί με αυτό το πρόσωπο.Το Always κατά πολλούς,της ''αληθινής αγάπης.''
                                                               Forbidden Love?
                                                                Forbidden Power?
                                                                    Always


 

Αυτές είναι λοιπόν οι πρώτες φράσεις του πρώτου Hogwarts Weekly στα χρονικά του Blog μου.Άλλα ας τα παρουμε από την αρχή.
   Forbidden Love?-Απαγορευμένη Αγάπη;.Αυτό κι αν είναι φως φανάρι πως μιλάμε για την Lily Evans.Ο ''έρωτας της ζωής του''.Ο μοναδικός έρωτας της ζωής του.Και εσύ ρε φίλε- Snape- να παιθάνεις περίμενες για να της το πεις?Βεβαια αν δεν υπήρχε και το ίχνος σαπουνόπερας δεν θα είχε και νόημα.
   Δεν θελω να φανώ κακιά,αλλά μάλον θα γίνω.Νομίζω πως πέρα από την αγάπη του για την Lily Potter,τον προσέλκυε η ιδέα πως ΘΑ μπορούσε να ''κατακτήσει'' κάτι το οποίο ήθελε και ο James Potter.Φυσικά δεν είναι κτήμα για να την κατακτήσει.
  Forbidden power?-Απαγορευμένη δύναμη.Και εδώ,κατά την -ταπεινή-γνώμη μου,πάλι έχουμε να κάνουμε με την Lily Evans.Θέλω να πω,αν δεν ηπήρχε,σαν ''εμόδιο'',χωρίς να κρατάει άθελά της,τον Snape,τώρα πιθανότατα να ζούσε και να είναι,ξέρω 'γω..ο Αρχιστράτηγος του Άρχοντα του Σκότους.
  Βέβαια,μην το πάρετε προσωπικά. Lily Evans είναι το ήδαλμά μου.Ο άνθρωπος στον οποίο θα ήθελα να μιάξω.Αδύνατο βέβαια,όλοι μας είμαστε μοναδικοί.

Και η τρίτη φράση,αυτή δεν χρειάζετε τίποτα περισσότερο μόνο μια λέξη.Always..

Ναι,εκείνη τη μέρα.Στις 2 του Μάη 1998.Μπείτε στο Pottermore,για περισσότερες πληροφορίες.

Γράψτε σχόλια...Παρακαλώ..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...