Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Ηοgwarts Weekly - Lily Evans

Χρόνια Πολλά

Η αυριανή μέρα είναι ίσως η σημαντικότερη της χρονιάς, όχι επειδή έχω τα γενέθλιά μου, όχι επειδή σαν αύριο έχει γενέθλια η πιο τέλεια, η πιο καταπληκτική, η πιο έξυπνη,η πιο όμορφη, η πιο ισχυρογνώμων,η πιο φανταστική, η πιο συναρπαστική, η πιο γενναία, γυναίκα του σύμπαντος . ΊΝΔΑΛΜΑ . Θέλω να της μοιάσω..


Η Lily γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου(!),το 1960 από τον κύριο και την κυρία Evans,οι οποίοι ήταν Μαγκλ.. Είχε μια μεγαλύτερη αδελφή που ονομάζεται Retunia Dursley (Evans), και η οικογένεια ζούσε σε Cokeworth, στην Αγγλία. Στην ηλικία των εννέα, Lily έγινε φίλη με τον Severus Snape,.ο οποίος έμενε κοντά της.Ο Severus Snape ήταν το πρώτο πρόσωπο που είπε στη Lily ότι ήταν μια μάγισσα. Αρχικά, Πετούνια και η Λίλυ ήταν αρκετά κοντά, αλλά οι μαγικές ικανότητες και η φιλία της με τον Severus προκάλεσε προβλήματα μεταξύ των αδελφών.
 

Στην ηλικία των έντεκα,παραβρίσκεται στη Σχολή Χόγκουαρτς για Μαγεία και Ξόρκια, όπου ταξινομείται στο Γκρίφιντορ. Έγινε αρκετά καλή στα φίλτρα, προσελκύοντας την προσοχή του καθηγητή Horace Slughorn,κάτι το οποίο την κάνει μέλος του Σλαγκ Κλαμπ.
Στο πέμπτο έτος,ο καλύτερος φίλος της  Severus Snape ήταν  θύμα εκφοβισμού από τον James Potter, τον οποίο θεωρούσε ότι είναι ένας «αλαζονικός ελεεινός τραμπούκος". Αυτή απευθύνεται στον James με το επώνυμό του - και ο James με το δικό της -προσπαθώντας να σταματήσει ο εκφοβισμός του. Ο Σνέιπ της ''επιτέθηκε'' αποκαλώντας την « μικρή βρώμικη Λασποαίματη" ο Severus ικέτευσε για συγχώρεση την  Lily και αυτή, με τη σειρά της, τον ρώτησε αν σκόπευε να ενωθεί με τους Θανατοφάγους,κάτι το οποίο δεν αρνήθηκε.
 


Με το πέμπτο έτος, ο James είχε ζητήσει επανειλημμένα να βγουν έξω, αλλά εκείνη του αρνήθηκε,γιατί εκφόβιζε τους άλλους μαθητές, ιδιαίτερα τον  Severus Snape.


Κατά τη διάρκεια του έβδομου έτους, ο James ωριμάσει κάπως, αποδεικνύοντας στον εαυτό του ότι είναι υπεύθυνος και γενναίος. Ωστόσο, υπονοείται ότι ο James εκφόβιζε  τον Snape, αλλά ήταν πρόθυμος να σταματήσει πραγματικά για το καλό της Lily. Αυτό οδήγησε σε συμφωνία να βγει  μαζί του. Η έλξη της Lily εξελίχθηκε σε γνήσιο έρωτα και τελικά την αγάπη. Το νεαρό ζευγάρι επελέγησαν για να είναι Επικεφαλής αγόρι και  Επικεφαλής κορίτσι. 
Στα τέλη του 1977, η Lily και James είχαν μια καταστροφική  πρώτη συνάντηση με την  Πετούνια και τον τότε αρραβωνιαστικό της, Vernon Dursley η οποία έλαβε χώρα κατά πάσα πιθανότητα στις  Χριστούγεννιάτικες Διακοπές. Όταν Vernon προσπάθησε να εντυπωσιάσει τον James με το αυτοκίνητό του,ο James άρχισε να το εξηγεί για το μαγικό του σκουπόξυλο.Η βραδιά έκλεισε με τους Vernon και Petunia να φεύγουν έξω από το εστιατόριο και την έκρηξη της Lily σε δάκρυα.Η Petunia ήταν παντρεμένη μέχρι το τέλος του 1977. Αν και η Lily και ο James είχαν προσκληθεί στο γάμο,η Petunia αρνήθηκε την Lily ως παράνυμφος.

Κάποια στιγμή μετά την αποφοίτησή τους από το Χόγκουαρτς το 1978, η Lily και ο James παντρεύτηκαν. Ο γάμος έλαβε χώρα κάποια χρονική στιγμή από το καλοκαίρι του 1978 και το φθινόπωρο του 1979, με τον Σείριου Μπλακ ως κουμπάρο. Η Petunia και Vernon αρνήθηκαν να έρθουν στο γάμο  και οι δύο αδελφές είχαν ελάχιστη επαφή από εκείνο το σημείο.

Η Lily έμεινε έγκυος το φθινόπωρο του 1979. Περίπου την ίδια εποχή και η  Sybill Trelawney έκανε μια προφητεία μπροστά Άλμπους Ντάμπλντορ. Το πρώτο μέρος της προφητείας άκουσε ο πρώην φίλος της,Severus  ο οποίος είχε γίνει Θανατοφάγος. Ο ίδιος ανέφερε πιστά ό,τι είχε ακούσει στον κύριό του.Ο Snape προειδοποίησαι τον Ντάμπλντορ για τα σχέδια του Βόλντεμορτ, ενώ δεσμεύθηκε να κάνει τα πάντα  για να κρατήσει τη γυναίκα που αγαπούσε ακόμη.
Ο γιος τους, ο Χάρι Τζέιμς Πότερ, γεννήθηκε στις τις 31 τον Ιούλιο του, 1980,. Λόγω του κινδύνου η βάφτιση ήταν  «πολύ βιαστική, ήσυχη υπόθεση" με τον  Σείριου Μπλακ ως μοναδικός καλεσμένος. Το ζευγάρι επέλεξε επίσης τον Sirius ως νονό του Χάρι

Στις 31 Οκτωβρίου στο 1981, ο Βόλντεμορτ εισήλθε στο σπίτι τους. Ο James είπε στην  Lily να αναλάβει τον Χάρι. Ο James όμως, δολοφονήθηκε πριν από την  Lily, στην προσπάθεια του να τους προστατέψει. Δεν είχε ούτε καν το ραβδί του, κι όμως θυσιάστηκε για την γυναίκα που αγαπούσε και το γιο του, που είχε τα ίδια μάτια με την Lily.

Αυτή πέθανε παγιδευμένη λίγο αργότερα, σώζοντας τον γιο της.

Στην μνήμη της, ο Harry Potter και η Ginny Weasley ονόμασαν την κόρη τους Lily Luna..


P.S.Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Απλά την λατρεύω. Και δεν έχει μόνο ''ομορφιά και μυαλό'', τα είχε όλα. Αφοσίωση, θάρρος,πυγμή, καλή καρδιά, ανιδιοτέλεια. Αν και θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε, μήπως είναι λίγο σαν εμένα, δηλαδή λίγο ''Νταρι , νταρι , στο γιαλό πετούν οι γλάροι''.
''...Η πράσινη λάμψη φώτισε όλο το δωμάτιο και  η κοπέλα σωριάστηκε σαν τον άντρα της...''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...